Artık, grafiklerde bazı hareketli ortalamaları çizerek trendi nasıl belirleyeceğinizi biliyorsunuz. Ayrıca, hareketli ortalamaların bir trendin ne zaman bitebileceğini belirlemek için size yardımcı olabileceğini de unutmayın.

Yapmanız gereken tek şey, grafiğinizdeki birkaç hareketli ortalamada bir geçiş beklemek. Hareketli ortalamalar birbiri üzerinden geçerse, bu trendin yakında değişmek üzere olduğunu ve böylece daha iyi bir giriş yapma şansı olduğunu gösterebilir. Daha iyi bir giriş yaparak, şansınızı arttırmış olursunuz.

Hareketli ortalamaların birbiri üzerinden çapraz geçişlerinde, diğer bir ifadeyle kesişimlerinde yapılacak işlemleri açıklamaya yardımcı olmak için USD/JPY grafiğine bir bakalım.

Nisan-Temmuz ayları arasında parite yükseliş trendindeydi. Yavaşça aşağı inmeden önce, yaklaşık 124.00’da zirveye çıktı. Temmuz ortasında 10 SMA’nın 20 SMA’nın altına indiğini görüyorsunuz.

Ve sonra ne oluyor? Net bir düşüş!

Hareketli ortalamaların kesişimlerinde short pozisyon almış olsaydınız, günün kazananı olabilirdiniz.

Stop loss yerleşimini nereye koyacağınız veya karı ne zaman alacağınız gibi şeyleri göz önünde bulundurmazsanız, kaybeden de olabilirsiniz. Önceden bir plan yapmadan ilerleme sağlayamazsınız!

Yatırımcılar, yeni bir kesişim oluştuktan sonra ya da fiyat önceden belirlenmiş miktarda hedefine geldiğinde pozisyonlarını kapatmalıdırlar. Bunun nedeni bir sonraki kesişimin ne zaman olacağını bilmemenizdir. Çok fazla beklersen kendini incitebilirsin!

Kesişimlerde dikkat edilmesi gereken şey; trend ortamında güzel çalışırken, yatay piyasada isteneni veremez, çok fazla hatalı sinyal üretir.