Fibonacci seviyeleri trend çizgileri ile beraber nasıl kullanılır?

Fibonacci seviyeleri piyasa trendinde devam ettiğinde en iyi şekilde çalışır ve bu yüzden çok anlam ifade eder.

Unutmayın ki, bir parite yükseliş ya da düşüş trendinde olduğunda, yatırımcılar Fibonacci seviyelerini trendlere girmenin bir yolu olarak kullanırlar.

Öyleyse, neden fib seviyelerinin trend ile doğru şekilde örtüştüğü seviyelere bakmayasınız?

İşte 1 saatlik AUD/JPY grafiği. Gördüğünüz gibi, fiyat son birkaç gündür yükselen trend çizgisine göre hareket ediyor.

Kendi kendinize şöyle düşünebilirsiniz. “Hmm. Burada tatlı bir yükseliş trendi var. Kısa vadeli takas olsa bile almak istiyorum. Parite, trend çizgisine tekrar geldiğinde satın alacağım.”

Bunu yapmadan önce, araç kutumuzdan fibonacci aracımızı çıkarıp daha kesin bir giriş fiyatı alabilir miyiz bir bakalım.

Burada Fibonacci seviyelerini 82.61’deki swing lowu ve 83.84’teki swing highı kullanarak çizdik.

Yükselen trend çizgisi ile %50 ve %61.8 fib seviyelerinin nasıl kesiştiğine dikkat edin. Bu seviyeler potansiyel destek seviyeleri olarak kullanılabilir mi? Öğrenmenin tek yolu var!

Bilin bakalım ne oldu? Fiyat yukarı çıkış yapmadan önce, %61.8 fib seviyesinde tutundu. Eğer bu seviyede sipariş vermiş olsaydınız, mükemmel bir giriş yapmış olurdunuz.

Fiyat trend çizgisine dokunduktan birkaç saat sonra, astronot gibi yükselmeye başladı.

Hem diyagonal hem de yatay destek veya direnç seviyeleri kombinasyonları, diğer yatırımcıların da bu seviyeleri gözledikleri anlamına gelebilir. Diğer yatırımcıların bunları nasıl çizdiğini tam olarak bilemezsiniz ama bir şeye güvenebilirsiniz. Bu bir trend!

Bir trendin geliştiğini görürseniz, daha kârlı bir ticaret fırsatı aramanıza gerek yoktur. Potansiyel giriş noktalarını bulmanıza yardımcı olmak için Fibonacci aracını kullanabilirsiniz.