İşte, milyon dolarlık bir soru….

En iyi analiz türü hangisidir?

Bitmek tükenmek bilmez enerjisi ile bir yatırımcı olarak yolculuğunuz boyunca, her bir analiz türü için fanatikler bulacaksınız.

Bu tek taraflı fanatiklere aldanmayın! Biri diğerinden daha iyi değil…

Günün sonunda, en rahat ve karlı olan analizinin türüne göre işlem yapmalısınız.

Özetlemek gerekirse, teknik analiz, çizelgelerdeki fiyat hareketinin incelenmesidir. Temel analiz ise ülke veya şirket ekonomisinin ne durumda olduğuna bakmaktır.

Duygu analizi, piyasanın bugünkü veya gelecekteki temel analiz görünümünde yükseliş mi yoksa düşüş eğiliminde mi olduğunu belirler.

Temel analiz faktörleri duyguyu şekillendirirken, teknik analiz bu duyguyu görselleştirmemize yardımcı olur ve yatırım stratejimizi oluşturmak için bize bir çerçeve çizer. Gördüğünüz gibi aslında üçü de birbirine bağlı. Direksiyon olmadan tekerleri yönlendiremez, tekerler olmadan arabayı yürütemez, motor olmadan tekerlere güç veremezsiniz.

Bu üç analiz, başarılı yatırımlar yapmanıza yardımcı olmak için el ele çalışır.

Tüm tarihsel fiyat hareketleri ve ekonomik rakamlar ortada- tek yapmanız gereken, bu analizleri beyninize işlemek ve bu analitik yetenekleri teste tabi tutmak!

Üç tür analizin her birinin önemini vurgulamak için bu üç ayaklı tabure örneğine tekrar dikkat çekmemize izin verin.

Tabureden bir veya iki bacağı çıkartalım artık tabure dengesiz olacak, değil mi ?!

Analizlerden sadece bir tanesine güvenip takılı kalmayın.

Bunun yerine, hepsinin kullanımını dengelemeyi öğrenmelisiniz. Sadece o zaman işleminizden en iyi şekilde faydalanabilirsiniz.

Buradan nereye varacağız?

Artık her bir analiz türü hakkında biraz bilgi sahibi oldunuz. Daha derinlemesine inceleme zamanı geldi! İşte önümüzdeki birkaç yıl boyunca neler beklemeniz gerektiği?

Şakaydı tamam sakin ol 🙂 Akademide bundan sonraki birkaç dersten bahsediyoruz sadece.

Destek ve direnç seviyeleri, mum oluşumları ve genel grafik formasyonları gibi fiyat hareketinin ardındaki dinamikler hakkında her şeyi 3 ve 4'üncü sınıfta öğreneceksiniz.

Önde gelen ve daha çok kullanılan göstergelerle denemeler yapacak ve bunları yatırımlar kararları alırken nasıl kullanacağınızı keşfedeceksiniz. Hiç fena değil, değil mi?

4'üncü ve son sınıf daha çok teknik analiz araçlarını incelemeye ayrılmıştır.

Pivot noktaları, sapmalar (divergence), Elliott Dalga Teorisi ve Gartley formasyonları gibi daha gelişmiş araçlara da göz atacağız.

Kulağa hoş geliyor mu? Çünkü öyleler! Eminiz başlamak için sabırsızlanıyorsunuz!

Hem temel hem de duygu analizini aynı anda ele alacağınız için son konular biraz daha karmaşık olacak.

Bir taşla iki kuş vurmaktan bahsedelim! Taş ticaretiniz ve kuşlar da… Neyse siz meseleyi anladınız.

Temel ve Duygu Analizini bir araya getirmemizin birkaç nedeni:

Üçüncü sınıf düzeyine ulaştığınız zaman, piyasalar hakkında daha fazla şey öğrenmeye çalışacaksınız. Bir ders artık yeterli olmayacak.

Temel analiz ve duygu analizi arasındaki çizgiyi çizmek zordur, ancak o noktayı zorladığınızda bulacaksınız.

Daha önce de belirttiğimiz gibi, temel faktörler çoğunlukla piyasa duygu durumunu şekillendirmekten sorumludur. Bu iki analiz türü, Akademinin birinci ve ikinci sınıf derslerini dolduracak.